Geen quorum voor DNA-vergadering

De openbare vergadering van de Nationale Assemblee van vandaag, dinsdag 30 juli, is wegens gebrek aan quorum niet doorgegaan. Slechts 24 leden, allen van de coalitie, hadden de presentielijst voor de vergadering getekend. Na het voorlezen van de aanwezige leden had Assembleevoorzitter Marinus Bee geen andere keus dan de vergadering af te blazen. 

Hoewel de vergadering een voortzetting zou zijn van de debatten over het Nieuw Burgerlijk Wetboek (NBW), zou er ruimte worden ingebouwd voor de regering om in te gaan op enkele brandende vraagstukken in de samenleving. 

Tijdens de openbare vergadering vorige week donderdag hebben verschillende leden heel indringende vragen gesteld over ondere het veiligheidsvraagtsuk, de kwestie rond moni karta en koopkrachtversterking, de loononderhandeling tussen overheid en de overheidsvakbonden, de kwestie rond de uitbetaling van compensatiegelden aan rijstboeren en de ontwikkelingen binnen het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer. Tijdens eerdere vergaderingen hebben leden ook tal van andere vragen gesteld. De regering zou dinsdag ingaan op al de vragen.

error: Kopiëren mag niet!