“Deadpool & Wolverine” – een van de 10 grootste filmopeningen

DOOR NINIAN CARTER
29 juli 2024 – Het openingsweekend van Deadpool & Wolverine bracht $ 205 miljoen op in Amerikaanse bioscopen, ongeveer 25% meer dan voorspeld – waarmee het de achtste grootste filmopening aller tijden is.

Alle gesprekken over het feit dat het superheldenfilmgenre op zijn laatste benen loopt, zijn in de kiem gesmoord na het verrassende succes van Deadpool & Wolverine.

Het derde deel van de Deadpool-trilogie, dat op 26 juli in première ging, bracht $ 205 miljoen op aan de Amerikaanse box office, bijna 25% meer dan de industrieprognose van $ 160-$ 170 miljoen.

De film onttroonde ook de originele Deadpool (2016) voor de grootste R-rated lancering in de VS, en met een extra opbrengst van $ 233 miljoen van internationale markten, haalde het in totaal $ 438 miljoen op in het weekend – de grootste wereldwijde opening sinds Avatar: The Way of Water.

Tijdens de San Diego Comic Con in hetzelfde weekend onthulde producer Kevin Feige dat het hele Marvel Cinematic Universe nu meer dan $ 30 miljard heeft opgebracht – de eerste filmfranchise die dat deed.

error: Kopiëren mag niet!