Coronie zit zonder huisartsenpraktijk 

In een recent interview met een lokaal mediabedrijf heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid de noodzaak benadrukt voor ingrijpende maatregelen om de gezondheidszorg te verbeteren. Een zorgwekkend voorbeeld dat hij aanhaalde, is het ontbreken van een huisartspraktijk in het district Coronie.

“Voor wat gezondheid betreft, moet er flink aan de bel getrokken worden om gestructureerd de moeilijkheden in Coronie aan te pakken”, aldus minister Ramadhin. Hij legde uit dat er voor het openen van verschillende poliklinieken niet alleen een duidelijke structuur nodig is, maar ook bereidwillige artsen en andere ondersteunende personeelsleden.

De minister gaf aan, dat Coronie niet het enige district is met dergelijke problemen. Ook het Wanica Ziekenhuis kampt met vergelijkbare uitdagingen. De bewindsman benadrukte dat het ministerie alles in het werk zal stellen om deze situaties gestructureerd aan te pakken en op te lossen.

Het ministerie van Volksgezondheid is zich bewust van de ernst van deze problematiek en werkt aan duurzame oplossingen. De minister dringt erop aan dat er een gezamenlijke inspanning nodig is om de gezondheidszorg in Suriname op een hoger niveau te tillen.

De minister sluit af met de bevestiging dat er alles aan gedaan zal worden om de gezondheidszorg in Coronie en andere getroffen gebieden te verbeteren en te voorzien van de benodigde faciliteiten en personeel.

error: Kopiëren mag niet!