“Als koers stijgt stijgen snel prijzen producten in winkels, maar als koers zakt…..”

Het is enkele burgers gevallen dat de prijzen van sommige producten en basisgoederen gezakt zijn. Vano, die zijn maadelijkse inkopen aan het doen was met zijn vrouw in een goed gesorteerde supermarket, geeft in gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname aan, dat het hem is opgevallen dat het vaak een tijd meent om de prijzen in de winkels te veranderen. 

“Als de koers stijgt heb je de volgende dag of een dag daarna al een groot verschil in prijzen van producten in de winkels, maar zodra de koers zakt neemt het een poos om de prijzen ook te zakken, dat is wel heel opvallend”, zegt Vano. 

“Aan het eind blijven de prijzen stijgen en dalen, maar het geld waarvoor men werkt blijft dezelfde waarde houden. Je kan niets doen of betekenen voor je zelf noch 100 procent voor je gezin”, benadrukt Vano. 

“Het is over enkele weken al vakantie, maar genieten ga je ook niet kunnen. Je gaat dan sparen om inkopen te doen voor het nieuwe schooljaar en daar heb je ook een grote verrassing. Voor het afgelopen jaar heb ik meer dan SRD 8.000 geïnvesteerd en dan moet je ook de kleine dingen berekenen daartussen, dus eigenlijk SRD 10.000. Ik denk dat het van het jaar meer wordt, maar ik hoop dat ik het wel mis heb. Ook al zakt de koers, wordt het toch op een of andere manier gecompenseerd. Je geld gaat op een of andere manier toch weg.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!