ABOP en PL zoeken na huwelijksbreuk apart nieuwe partners voor samenwerking – ‘Vooralsnog geen partijen in beeld’

“Al die tijd waren we bezig met de PL, nu gaan wij even kijken wie geschikt is en bereid is om de ABOP samen te werken.” Dit zei vicepresident Ronnie Brunswijk, tevens voorzitter van de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (ABOP), tegenover lokale media naar aanleiding van de breuk tussen zijn partij en de Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo.

Volgens Brunswijk wilde Somohardjo zich niet meer aan de afspraken houden toen het moment kwam om deze in te vullen. “Hij weigerde om de PL te verlaten en in het bestuur van de nieuwe partij zitting te nemen. We hebben lang gesproken, maar toen het moment kwam was hij niet bereid om het te doen. Nou, toen hebben wij besloten om ervan af te zien”. aldus Brunswijk. 

Volgens de vicepresident zal de ABOP nu op zoek gaan naar geschikte partners. Vooralsnog zijn die niet in beeld. Wat met de nieuwe partij in het leven geroepen gefuseerde partij, ‘ABOP-PL’ gaat gebeuren is vooralsnog onbekend. Brunswijk zou zelf voorzitter worden van de gefuseerde partij met de initialen van de ABOP en PL. Dit staat voor Alternatief voor het Bevorderen van Ontwikkeling, Productiviteit, Participatie van alle Landgenoten. Deze partij is reeds opgericht met een voorlopig bestuur.   

Somohardjo overtuigd van Javaanse stemmen 

Paul Somohardjo, voorzitter van de PL is op zijn beurt nog altijd overtuigd van de steun van Javaanse kiezers. Tegenover lokale media gaf hij aan dat zijn partij kan rekenen op steun van de ruim 65.000 Javaanse kiezers Ook stelde hij, dat de PL op zoek zal gaan naar geschikte partners voor de verkiezingen.

Noemenswaardig is dat de PL bij de verkiezingen van 2020 samen optrok met onder andere de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO), Nieuw Suriname en de KTP. Dit was onderdeel van de door Somohardjo geproclameerde eenheidsbeweging Wong Jowo (Javanen).  Echter kwam de samenwerking niet tot zijn trekken tijdens de verkiezingen van 2020 en viel nadien uit elkaar.

Inmiddels hebben Nieuw Suriname en de PDO zich aangesloten bij de NDP en zullen onder de paarse paraplu deelnemen aan de verkiezingen van 2025. Het is onduidelijk in welke vorm de KTPI zal participeren bij de aanstaande verkiezingen.

error: Kopiëren mag niet!