Weetje van de dag – Vandaag in 1981: Prins Charles trouwt met Lady Diana

Bijna een miljard televisiekijkers in 74 landen keken 29 juli 1981 naar het huwelijk van Prins Charles, erfgenaam van de Britse troon, met Lady Diana Spencer, een jonge Engelse kleuterleidster.

Getrouwd in een grootse ceremonie in de St. Paul’s Cathedral in aanwezigheid van 2.650 gasten, was de romance van het stel even de afgunst van de wereld. Hun eerste kind, Prins William, werd geboren in 1982, en hun tweede, Prins Harry, in 1984.

Maar al snel groeide het sprookjespaar uit elkaar, een ervaring die bijzonder pijnlijk was onder de alomtegenwoordige ogen van de wereldwijde roddelpers. Diana en Charles kondigden in 1992 een scheiding aan, hoewel ze hun koninklijke plichten bleven vervullen.

In augustus 1996 bereikten ze een definitieve overeenkomst. In het jaar na de scheiding leek de populaire prinses goed op weg om haar droom te verwezenlijken om “een koningin in de harten van mensen” te worden, maar op 31 augustus 1997 kwam ze samen met haar metgezel Dodi Fayed om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs.

error: Kopiëren mag niet!