Surinamer (53) door 19-jarige zoon doodgestoken in Belgische plaats Beerse 

In de Belgische plaats Beerse, in de provincie Antwerpen, is zaterdagnacht de 53-jarige Macklien Tweeling om het leven gekomen door messteken. Het slachtoffer werd doodgestoken door zijn 19-jarige zoon. Het parket Antwerpen heeft de onderzoeksrechter gevorderd om een moordonderzoek te voeren. Dit melden diverse Belgische media waaronder Het Laatste Nieuws en het Nieuwsblad. De lokale media in België besteden veel aandacht aan deze zaak. Tweeling was een graag geziene dominee binnen de Surinaamse gemeenschap in België en Nederland.

De dader, de zoon van het slachtoffer, zou niet meer thuis hebben gewoond, maar zou ’s nachts plotseling aan de woning hebben aangebeld. Het kwam tot een ruzie waarbij de zoon uithaalde met een mes. Hij had zijn vader enkele keren gestoken. “De medische diensten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat is helaas niet gelukt”, meldt het Antwerpse Parket.

De feiten speelden zich af in aanwezigheid van de vrouw van het slachtoffer. Zij alarmeerde de politie en hulpdiensten. De zoon zou zelf niet meer in het ouderlijke huis aan de Houtseweg wonen, maar stond er zaterdagavond laat onverwacht voor de deur.

“De jongen klopte op de deur en Carla (46), mijn zus, deed open”, vertelt Mackliens schoonbroer Peter Asedoeba in de Gazet van Antwerpen. “Ze heeft dan Macklien verwittigd dat zijn zoon had aangeklopt. Toen ze boven was, hoorde ze beneden ineens veel lawaai en geroep. Ze is dan in paniek vanuit het venster op de eerste verdieping naar beneden gesprongen.”

De politie kon de 19-jarige jongeman ter plaatse arresteren.

De precieze omstandigheden van het drama worden nog onderzocht. 

“We komen hier elke dag voorbij tijdens onze wandeling met de hond”, zegt buurtbewoonster Inge. “Ze zijn altijd vriendelijk en goedlachs. De zoon hebben we al eens gezien, maar wel vanop afstand. Dit hadden we echt niet zien aankomen.”

error: Kopiëren mag niet!