President Santokhi benadrukt tijdens Caricom-vergadering punten van belang voor Suriname

In St. George’s, de hoofdstad van Grenada, vindt deze dagen de 47e  Caricom-staatshoofdenvergadering plaats. President Chandrikapersad Santokhi woont deze vergadering bij en zal de punten die van belang zijn voor Suriname en die zeker tijdens de verschillende sessies aangehaald zullen worden, benadrukken. 

De president zal onder andere benadrukken het visumbeleid van Suriname, technische bijstand zoals capaciteitsversterking, maar ook  investeringskansen voor ons land. Hij gaat ook in op voedselveiligheid, bescherming van de Surinaamse kust in het kader van klimaatverandering en de ontwikkelingen op het gebied van olie en gas. 

Verder wil Santokhi zich sterk maken voor effectieve havenbeheersfaciliteiten, verdere digitalisering van de overheid en het digitale network en camerasystemen die de veiligheid in het land moeten waarborgen. 

De reguliere sessies zijn vandaag, maandag, begonnen. Er stond een ontmoeting gepland met de Canadese minister van Internationale Ontwikkeling, Ahmed Hussen. Daarna begonnen de reguliere business sessies, privé besprekingen en een retreat voor de staatshoofden. 

Morgen, dinsdag 30 juli, begint de dag met het planten van bomen, waarna het tweede blok van de zakelijke besprekingen start. Na deze business meeting keert de Surinaamse delegatie terug naar Suriname.

error: Kopiëren mag niet!