Eindverslag Jubileumjaar 2023 aangeboden aan president

Op het Kabinet van de President was woensdag 25 juli een ontmoeting met de Nationale Commissie Jubileumjaren 2023 (NCJ) en de subcommissies. De president gaf aan, dat de regering de Bromtyidyari heeft gekoesterd door ondanks precaire financiële middelen toch nog een gebaar te maken ter herdenking van 150 jaar Hindustaanse Immigratie, 160 jaar afschaffing slavernij en 170 jaar Chinese Immigratie en Portugeze vestiging in Suriname. 

De NCJ- voorzitter, Jack Uden, bedankte de president voor de eer en resumeerde de diverse vieringen en markante activiteiten, onder andere de komst van de Indiase president Droupadi Murmu. Hij bedankte ook zijn teamleden voor hun bijzondere inzet. Aan de slogan “Eenheid is Kracht” is invulling gegeven, aldus dhr. Uden. 

De adviseur van de NCJ, dhr. Maurits Hassankhan, suggereerde nu al een werkgroep herdenking 50 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid samen te stellen met captains van diverse grotere organisaties. 

De voorzitters John Dos Ramos en Johan Roozer bleven ook stilstaan bij hun activiteiten in verband met 160 jaar afschaffing slavernij en 170 jaar Portugese vestiging in Suriname. Ze bedankten de president en de NCJ voor de financiële ondersteuning en de goede coördinatie van het geheel.

Dhr. Bhagwan Gangaram Panday, voorzitter herdenking 150 jaar Hindustaanse Immigratie,  bedankte ook de regering, het NCJ, het secretariaat van de president, de politie, de militairen, de DC’s e.a. voor het succes van alle herdenkingen. Er is landelijk aan teambuilding gewerkt en we hebben van elkaar geleerd. Hij suggereerde niet te wachten op de volgende jubileumviering,  maar zoals in het Caribisch gebied een National Arrival Day uit te roepen voor de verdere harmonieuze natievorming waarvoor 9 augustus ideaal zou zijn.

Ook vroeg hij aandacht voor de verzoeken voor vernoemingen van straten, gebouwen etc. naar bijzondere Surinamers.

De president verwees naar mogelijke logistieke problemen bij wijziging van bestaande namen vanwege de komende verkiezingen.

Na de diverse dankbetuigingen overhandigde dhr. Jack Uden een 112 pagina tellende fraai uitziende “Evaluatieverslag Nationale Commissie Jubileumjaar 2023” aan president Santokhi.

Ook kreeg de president een compleet 180 pagina’s tellend verslag overhandigd van de subcommissie 150 jaar Hindostaanse Immigratie, waarin alle landelijke activiteiten van alle organisaties in chronologische volgorde is vastgelegd.

Als dank kregen alle leden en adviseurs van de NCJ en de subcommissies van de president een speldje “Eenheid is Kracht”  aangeboden als dank voor hun bijdrage.

Organisatie Hindoe Media

error: Kopiëren mag niet!