Zo’n 300 roze baby flamingo’s gered uit door droogte verwoest meer in Algerije

Ongeveer 300 roze flamingokuikens zijn gered door vrijwilligers in Oost-Algerije nadat het zoutmeer waar ze uitkwamen was opgedroogd na jaren van hoge temperaturen en droogte.

Duizenden flamingo’s migreren elk jaar om te nestelen in het Tinsilt-meer, dat ongeveer 450 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Algiers ligt, meldt Agence France Presse. Het is een van de grootste wetlands van het land, met een oppervlakte van meer dan 20 vierkante kilometer.

“Nog geen maand geleden was hier water”, aldus vrijwilliger Mourad Ajroud vrijdag aan AFP, wijzend op wat nu een uitgestrekte vlakte is van gebarsten aarde bezaaid met de karkassen van dode vogels.

Het verdwijnen van het meer, wat de lokale bevolking en Algerijnse media toeschrijven aan hoge temperaturen en een jarenlange droogte, heeft de volwassen flamingo’s weggejaagd. Ze lieten hun onuitgekomen eieren en weerloze kuikens achter, waarvan tientallen zijn gestorven door honger, dorst, stroperij en aanvallen van wolven.

Een groep vrijwilligers stelde hun auto’s en vrachtwagens ter beschikking om 283 roze flamingo’s ongeveer 50 kilometer verderop naar Lake Mahidiya te brengen.

error: Kopiëren mag niet!