Voorspellingen voor Latin Grammy’s: Shakira mikt op meerdere nominaties

Terwijl Shakira’s ‘LMYNL’ klaar is om Latin Grammy-nominaties binnen te halen, zorgen de wereldwijde inzendingen en categorieën meestal altijd voor een onvoorspelbare lijst. Het is passend dat Shakira’s Grammy-concurrerende album “Las Mujeres Ya No Lloran” (“Women Don’t Cry Anymore”) heet. 

Deze uitdagende uitspraak wordt waargemaakt in Shakira’s eerste project na een onderbreking van zeven jaar. Het markeert haar terugkeer in de schijnwerpers na een tumultueus jaar waarin haar persoonlijke leven op de roddelbladen spatte, en stilistisch gezien strekt het zich uit van Afrobeats en música mexicana tot EDM, pop en muziek.

Mocht Shakira dit jaar twee of meer overwinningen behalen in welke categorie dan ook, dan zou ze de vrouwelijke artiest kunnen worden met de meeste Latin Grammy-overwinningen (ze heeft er momenteel 15), waarmee ze Natalia Lafourcade (17 overwinningen) verslaat.

Maar ze is bepaald niet de enige vrouwelijke kunstenaar in de strijd.  In feite hebben de Latin Grammy’s de afgelopen tien jaar uitstekend werk verricht door de opkomst van jonge vrouwenstemmen te erkennen en te identificeren.

Van Rosalía en Karol G tot iLe en Silvana Estrada. Shakira, die in 2023 de Latin Grammy voor nummer van het jaar won met haar virale ‘Bzrp Music Sessions, Vol.  53”, is beter gepositioneerd om te winnen in de albumcategorie, maar “Puntería”, haar bruisende duet met Cardi B, zal waarschijnlijk opduiken in het platenveld.  

error: Kopiëren mag niet!