Olympische selectie Suriname maakt officiele entree in Parijs

Team Suriname met badmintonner Sören Opti, sprinter Jalen Lisse, baanwielrenner Jair Tjon-En-Fa,  zwemmers Irvin Hoost en Kaelyn Djoparto en de Chef de Mission Ranoe Samlal hebben vrijdag samen op de boot over de Seine de  officiele entree gemaakt in Parijs voor hun deelname aan de Olympische Spelen.  

Ongeveer 10.700 atleten uit 209 landen zullen van tot en met 11 augustus deelnemen in 45 verschillende sporten. De atleten uit Rusland en Belarus zullen deelnemen onder een neutrale vlag, omdat hun olympische bonden geschorst zijn vanwege de oorlog in Oekraine, en 37 atleten zullen strijden onder de Refugee Olympic Team (vluchtelingenteam).

Het Surinaamse vijftal zal de komende weken proberen om na 32 jaren weer eens een Olympisch medaille binnen te halen voor Suriname. Suriname heeft na de bronzen medaille van Anthony Nesty in 1992 in Barcelona geen medailles meer gehaald op dit wereldwijde toernooi. Nesty, die eerder ook de enigste gouden plak voor Suriname heeft gehaald in Seoul in 1988, is dit jaar erbij als de hoofdcoach van de heren zwemselectie van de VS. 

error: Kopiëren mag niet!