Indiase arbeider met schulden graaft diamant op ter waarde van $ 95.000

Het fortuin van de Indiase arbeider Rahu Gound is van de ene op de andere dag veranderd nadat hij een enorme diamant vond in een mijn in de centrale staat Madhya Pradesh.

De diamant van 19,22 karaat zal naar verwachting ongeveer 8 miljoen roepies ($ 95.570) opbrengen op een overheidsveiling. Raju Gound zei dat hij al meer dan 10 jaar mijnen in de stad Panna huurde in de hoop een diamant te vinden. Panna staat bekend om zijn diamantreserves en mensen leasen vaak goedkope, ondiepe mijnen van de overheid om op jacht te gaan naar de edelsteen.

Gound vertelde de BBC dat zijn vader de mijn in het dorp Krishna Kalyanpur Patti bij Panna ongeveer twee maanden geleden had verhuurd. Hij zei dat zijn familie mijnen voornamelijk verhuurt tijdens het moessonseizoen, wanneer landbouw- en metselwerk opdroogt.

“We zijn erg arm en hebben geen andere bron van inkomsten. Dus doen we dit in de hoop wat geld te verdienen,” zei hij. De diamant wordt op de volgende overheidsveiling verkocht en Gound ontvangt dan zijn compensatie nadat de royalty’s en belastingen van de overheid zijn afgetrokken.

Hij hoopt met het geld een beter huis voor zijn gezin te bouwen en zelfs de opleiding van zijn kinderen te betalen. Maar eerst wil hij zijn schuld van 500.000 roepies afbetalen.

error: Kopiëren mag niet!