Bouva’s vliegende verbeelding: Politieke prik of populistisch praatje?

Melvin Bouva, onze onmiskenbare maestro van timing en luchtvaart-expert bij uitstek, bezorgt ons weer een hoogvliegende verrassing. Hij roept nu de regering op om in actie te komen tegen de torenhoge ticketprijzen tussen Paramaribo en Amsterdam. Toevallig doet hij dit juist op het moment, dat social media overstromen van de klachten over vliegkosten. Toeval, of niet?

Onze zelfverklaarde vliegexpert Melvina (wie die dame ook mag zijn) herinnert ons eraan dat Bouva de afgelopen tien jaar alle kans had om deze situatie aan te pakken, maar schijnbaar toentertijd geen interesse had. Maar ja, nu de publieke verontwaardiging klaar staat voor take-off, is Bouva plotseling wakker geschud uit zijn kabbelende politieke slaap.

Melvina wijst ons er fijntjes op dat meerdere luchtvaartmaatschappijen al hebben geprobeerd de route te bedienen, maar dat zij allemaal gefaald hebben. Zelfs de Belgische poging landde met een klap op de grond. En nu doet Bouva alsof hij niet weet dat regeringen niet kunnen ingrijpen in de tarieven van particuliere luchtvaartmaatschappijen. Hoera voor politieke onschuld!

Vergeten we niet die glorieuze tijden onder Desi Bouterse, toen de KLM op non-actief werd gezet en we via Londen moesten reizen. Ja, die ervaring zou Bouva toch aan het denken moeten zetten over wat echte reisellende inhoudt.

Misschien zou Bouva zich beter kunnen informeren over “bulk”-groepsreizen en eerdere initiatieven van TUI die reizen naar Suriname betaalbaarder maakten. Maar nee, Bouva lijkt vastbesloten om ons te amuseren met populistische luchtfietserij in plaats van realistische oplossingen.

Bravo, Bouva, jouw timing is werkelijk om door een ringetje te halen. We wachten gespannen af op je volgende luchtige suggestie. Misschien een teleportatie hulde?

error: Kopiëren mag niet!