10-jarige jongen gedood bij eerste drone-aanval in Colombia

Een 10-jarige jongen is gedood bij een drone-aanval. Hij is de eerste persoon die sterft bij een dergelijke aanval in Colombia, aldus het ministerie van Defensie van het land. De legercommandant van Colombia zei dat een granaat van de drone op een voetbalveld in de stad El Plateado was gevallen, waarbij 12 andere mensen gewond raakten.

Het ministerie zei dat de aanval van woensdag gericht was op soldaten en gaf de schuld aan het Carlos Patiño Front, een groep dissidente guerrillastrijders die zich afgescheiden heeft van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC) toen de FARC in 2016 een vredesakkoord tekende met de Colombiaanse regering.

Een leider van het Carlos Patiño Front, Kevin Arcos, ontkende de verantwoordelijkheid toen hij werd benaderd door persbureau AFP en gaf de schuld aan het Colombiaanse leger.

Defensieminister Iván Velásquez uitte zijn solidariteit met de familie van de jongen in een bericht op X, waarin hij zei dat er een militair offensief zou komen om “de verantwoordelijken te vangen”.

Het incident in de zuidelijke regio Cauca benadrukt het aanhoudende geweld in het Zuid-Amerikaanse land. Dissidente guerrillagroepen gebruiken steeds vaker commercieel beschikbare drones om explosieven te droppen.

error: Kopiëren mag niet!