Twee drugsverdachten in auto opgepakt met in bezit groot geldbedrag en een kilo marihuana

Een 16-jarig meisje kwam donderdag 25 juli  onder begeleiding van haar oom naar het politiebureau Nieuwe Haven. Volgens het meisje, die inwoonde met haar vriend aan de Drambrandersgracht, wilde zij haar kleren in de woning van de vriend gaan halen, echter weigerde de vriend dat. 

De politie van Nieuwe Haven verleende assistentie om op aanwijzing van het meisje de woning aan te doen. Terwijl de politie naar die woning reed, zag het meisje de auto van de vriend in de Drambrandersgracht rijden en zei ze dat tegen de agenten. De auto werd tot stoppen gesommeerd.

Terwijl de politie met de bestuurder sprak, de vriend van het meisje, namen zij de geur van marihuana waar in de auto. Bij een ingesteld onderzoek in de wagen trof de politie een tas op de vloer bij de bijrijder zijde aan. Verder onderzoek wees uit dat er in die tas een hoeveelheid marihuana zat. 

De bestuurder verklaarde dat de tas toebehoorde aan zijn bijrijder, maar de die zei dat de tas met marihuana toebehoorde aan de bestuurder. Bij een onderzoek aan de kleding werd bij de bestuurder een geldbedrag van SRD 18.000 in verschillende coupures, twee zakjes met hasj, vloeipapier en twee lege hulzen aangetroffen. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau.

De drugs, het geld, de auto en de overige zaken werden in beslag genomen. De verdachten zullen worden voorgeleid en de zaak zal worden overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade. Na de weging bleek het om 1 kilo marihuana te gaan.

Het onderzoek duurt voort.

error: Kopiëren mag niet!