Een bodybuilder op de catwalk op 71-jarige leeftijd

Marissa Teijo, die de sensatie werd van Miss Texas USA, eeb Texaanse bodybuilder en basisschoolleraar nam in juni deel aan de verkiezing en werd daarmee de oudste deelneemster in de geschiedenis van schoonheidswedstrijden.

Nadat ze haar kinderen had grootgebracht en honderden anderen les had gegeven in haar baan als tweetalige basisschoollerares, heeft Marissa Teijo de afgelopen weken de lokale krantenkoppen gehaald, met variaties op: “71-jarige vrouw schrijft geschiedenis door mee te doen aan de Miss Texas USA-verkiezing.”

Mensen waren ook verrast toen Teijo als veertiger bodybuildingwedstrijden begon te winnen, een magere maar sterke godin met een bruine huid, gekroond tot een van de beste op het gebied van Amerikaanse bodybuilding.

Dezelfde magere maar sterke godin die nu jonge meisjes inspireert die naast haar in bikini poseren, en hen eraan herinnert dat schoonheid geen houdbaarheidsdatum heeft. “Alles wordt beloond als je hard werkt”, vertelt Teijo aan EL PAÍS.

En ze weet het een en ander over hard werken. Teijo won de Miss Texas USA-verkiezing niet;  de kroon ging naar Aarieanna Ware. Maar ze drukte haar stempel op een verkiezing waaraan pas onlangs vrouwen van alle leeftijden konden deelnemen. Tot vorig jaar was 28 jaar de hoogste leeftijdsgrens voor iedereen die een Miss Universe-kroon ambieerde. Nu die beperking was opgeheven, en met 43 jaar boven de vorige leeftijdsgrens, brak Teijo in juni het record voor de oudste deelneemster in de geschiedenis van miss verkiezingen.

Soms zegt Teijo dat ze niet kan ontsnappen aan de zeurende gedachte aan het ouder worden, maar ze blijft positief: “Als het idee van ‘oud’ bij me opkomt, zeg ik: ‘Nee, ik voel me niet oud, ik ben een  jongdenkend persoon. Ik kijk in de spiegel en ik weet dat ik niet kan zijn zoals ik in de dertig was, maar ach, ik voel me behoorlijk kwiek, weet je? Ik ben meer een realist dan een fantast. Ik ben erg trots op mezelf, omdat ik zo hard heb gewerkt;  Ik krijg nu mijn beloning.”

error: Kopiëren mag niet!