Biden: “Tijd voor een nieuwe generatie”

De beste manier om een verdeeld land en een verdeelde Democratische partij te verenigen, is om ‘de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie’. Dat zei de Amerikaanse president Joe Biden woensdag in zijn toespraak over zijn terugtrekking uit de race om het presidentschap.

De grote inzet van de verkiezingen in november leek doorslaggevend. “Ik eer dit ambt, maar ik hou nog meer van mijn land.”

De tijd is gekomen voor jongere en frisse gezichten, aldus Biden. Vicepresident Kamala Harris is volgens hem ’taai en bekwaam’ genoeg om het in de komende presidentsverkiezingen op te nemen tegen Donald Trump. “De presidentsverkiezing op 5 november biedt Amerikanen de keuze tussen hoop en haat, eenheid en verdeeldheid”, zei Biden in zijn toespraak vanuit de Oval Office, een decor dat voorbehouden is voor belangrijke momenten.

“Het geweldige aan Amerika is dat hier geen koningen en dictators regeren. Het volk regeert. De geschiedenis ligt in jouw handen. De macht ligt in jouw handen. Het idee van Amerika ligt in jouw handen.”

error: Kopiëren mag niet!