Vicepresident Brunswijk: “Somohardjo wilde zich niet aan gemaakte afspraken houden”

Vicepresident Ronnie Brunswijk, tevens voorzitter van de Algemene Bevrijdings  en Ontwikkelingspartij (ABOP), heeft woensdag voor de aanvang van de reguliere Raad van Ministers-vergadering uitleg gegeven over de redenen voor het afwijken van de geplande fusie tussen de ABOP en de Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo. 

Volgens Brunswijk wilde Somohardjo zich niet meer aan de afspraken houden toen het moment kwam om deze in te vullen. “Hij weigerde om de PL te verlaten en in het bestuur van de nieuwe partij zitting te nemen. We hebben lang gesproken, maar toen het moment kwam was hij niet bereid om het te doen. Nou, toen hebben wij besloten om ervan af te zien”, sprak Brunswijk. 

Zoals Dagblad Suriname eerder berichtte was een nieuwe partij in het leven geroepen de; ABOP-PL. Dit staat voor Alternatief voor het Bevorderen van Ontwikkeling, Productiviteit, Participatie van alle Landgenoten. Dit is de gefuseerde partij die de plaats had moeten invullen voor de huidige ABOP en PL. Maar onenigheid over de rollen in het bestuur en zetelverdeling hebben ervoor gezorgd. dat de twee partijen ervan afzien om door te gaan met de aangekondigde samenwerking. 

Vicepresident Brunswijk gaf woensdag aan dat na de verkiezingen zal worden gekeken hoe de partijen zich zullen opstellen. Brunswijk heeft het voornemen kenbaar gemaakt, dat de ABOP zelf de lijst zal invullen met alle 51 kandidaten voor de Nationale Assemblee. Brunswijk is ook overtuigd van verkiezingswinst, gelet op zijn eigen populariteit. 

error: Kopiëren mag niet!