Rechter bekijkt camerabeelden in zaak waarin 2-jarig kind door moeder is mishandeld

Bij de voortzetting van de strafzaak werden woensdag camerabeelden getoond, waarop een kindje te zien was met zichtbaar letsel aan haar lichaam. Op de beelden waren brandwonden te zien, maar de moeder, de 22 jarige Lowinsa F., kon niet aangeven hoe haar dochter deze brandwonden had opgelopen. 

Voor de andere letsels gaf ze als uitleg dat het kind was gevallen, terwijl op de beelden te zien is, hoe zij het kind heel hard slaat en het kind hard achterover valt. Deze beelden zijn door buren verstrekt aan de politie, nadat zij vaker hadden meegemaakt hoe het 2-jarige kind werd geslagen door de moeder.

De moeder werd aan de hand van deze beelden op 4 mei aangehouden. Ze is inmiddels in verwachting van haar derde kind, terwijl zij nu al geen geduld heeft met haar tweede kind. Het eerste kind woont niet bij haar.

De moeder zegt dat ze moe was en dat het kind voor die dag al voor de vijfde keer had gepoept in haar broek en hiermee de woning had bevuild. Kantonrechter Maureen Dayala hield de moeder voor dat ouders geduld moeten opbrengen bij kinderen en dat zindelijkheid tijd kan nemen.

Op vragen van de Officier van Justitie ontkende de moeder dat zij verhuisde van haar zusters woning, omdat die haar vaak had aangesproken over het tot bloedens toe mishandelen van haar kind. Ze erkende dat zowel haar moeder als haar man haar meermalen hadden gewaarschuwd het kind niet zo te slaan. 

De zaak is na het bekijken van de beelden uitgesteld naar 13 november voor requisitoir en pleidooi.  De moeder is inmiddels in vrijheid gesteld.

error: Kopiëren mag niet!