Lula ‘bang’ door waarschuwing bloedbad Maduro voor Venezolaanse verkiezingen

De Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva zei deze week,dat hij ‘bang’ was door de waarschuwing van zijn Venezolaanse ambtgenoot Nicolas Maduro voor een ‘bloedbad’ als hij de verkiezingen op zondag verliest.

“Ik was bang door Maduro’s uitspraken dat er een bloedbad zou ontstaan ​​als hij de verkiezingen verliest”, vertelde Lula aan internationale persbureaus in Brasilia, terwijl de Venezolaanse leider zich voorbereidt op een derde termijn van zes jaar te midden van beschuldigingen van vals spel en vervolging door de oppositie.

“Maduro moet leren: als je wint, blijf je aan de macht. Als je verliest, ga je. En je bereidt je voor op deelname aan een nieuwe verkiezing”, zei Lula. “Ik hoop dat dat gebeurt, voor het welzijn van Venezuela en voor het welzijn van Zuid-Amerika”, voegde hij toe. 

Zaterdag had Maduro gewaarschuwd dat de uitslag van de stemming de toekomst van het economisch verwoeste land zou bepalen: “of het een vreedzaam Venezuela wordt of een opgeschud, gewelddadig en door conflicten geteisterd Venezuela. Vrede of oorlog.”

error: Kopiëren mag niet!