“Ik heb ik mijn spaargeld moeten gebruiken om te kunnen overleven”

Enkele personen geven tijdens een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname aan,, dat zij niets kunnen doen ondanks dat de wisselkoers gedaald is. “De koers is gezakt, maar de prijzen in de winkels blijven maar klimmen. Hoe kom je uit en hoe red je het?”, vraagt Carenza zich af. Voor haar is sparen nu niet meer zo gemakkelijk. Ze is moeder van twee kinderen en zegt dat zij al haar spaargeld moest gebruiken om het de afgelopen jaren tot nu toe te kunnen overleven. 

“Ik heb jarenlang gespaard om op een punt te kunnen bouwen. Ik heb twee kinderen en ik moet een goede fundering achterlaten voor hen, maar hoe doe je dat? Sparen gaat nu ook niet kunnen. In een huurhuis wonen is geen oplossing, want het jaagt je dieper de kosten in. Aan het eind heb ik mijn spaargeld moeten gebruiken om het te kunnen overleven”, zegt de vrouw.

 Carenza heeft haar eigen zaak. “Ik ben in een huurhuis. Ik heb een pand gehuurd dus heb ook veel kosten daarnaast en moet mijn kinderen ook het beste kunnen geven, maar hoe doe ik dat nu?”, vraagt de alleenstaande moeder zich af. Carenza geeft ook aan dat zij haar voertuig heeft moeten verkopen om het wat lichter voor haarzelf te maken en minder aan haar spaargeld te gaan, maar dat helpt ook niet.

“Ik ben nu afhankelijk van mijn moeder die mij daarnaast ook in alles ondersteunt. Maar het is nu veel te zwaar”, benadrukt Carenza. 

Zij geeft aan dat zij haar partner jaren terug heeft verloren door een ongeval. “Als enige kostwinner is het heel zwaar, je strest, denkt aan het verleden wat je allemaal kon bereiken en droomt daarnaast ook om veel te bereiken. De situatie heeft het nu nog moeilijker gemaakt. Verhoging van prijzen van benzine, voeding, vervoer en vaste lasten maakt het heel moeilijk, je weet helemaal niet waar je moet beginnen”, geeft de alleenstaande moeder aan.

TM

error: Kopiëren mag niet!