Coroniaanse burgers blij na uitvoering beloofde aanpak wateroverlast

De inwoners van Coronie hebben opluchting en tevredenheid uitgesproken nadat districtscommissaris Maikel Winter zijn belofte heeft nagekomen om het overtollige water in de zwampgebieden aan te pakken.

Eerder deze week hadden Coronianen voor een tweede keer de wegen gebarricadeerd om aandacht te vragen voor het probleem van overtollig water dat na aanhoudende regenval in de zwampen was blijven staan. De situatie zorgde voor ernstige overlast en potentieel gezondheidsrisico’s voor de gemeenschap.

Tijdens de tweede barricade heeft districtscommissaris Winter de situatie persoonlijk aangepakt door zijn personeel af te vaardigen om de gemoederen zodoende tot rust te brengen. Hij beloofde de bezorgde burgers dat de benodigde machines nog diezelfde middag naar het district zouden worden gebracht om het probleem aan te pakken. Deze toezegging bracht enige hoop onder de inwoners, die tot dan toe sceptisch waren over de snelle aanpak van de overheid.

Winter hield zijn woord en later die middag arriveerden de machines in het district.

De werkzaamheden zullen zich voornamelijk concentreren op de zwampgebieden waar het overtollige water is blijven staan. Verwacht wordt dat deze operatie niet alleen de huidige wateroverlast zal verlichten, maar ook preventieve maatregelen zal omvatten om toekomstige problemen te voorkomen.

De eerste stap in de werkzaamheden zal bestaan uit het wegpompen van het water. De plaatselijke bewoners hopen dat er hierna gewerkt zal worden aan de  verbetering van de afwatering om toekomstige ophoping van regenwater te voorkomen.

error: Kopiëren mag niet!