Operatie “Zero Tolerance” leidt tot meerdere aanhoudingen in Nickerie

In het kader van operatie “Zero Tolerance” heeft de recherche van Regio West van donderdag 18 tot en met maandag 22 juli op verschillende adressen in het district Nickerie invallen gedaan. Deze acties hebben geleid tot meerdere arrestaties en inbeslagname van vermoedelijk drugs en illegale voorwerpen.

Jonge vrouw verkoopt drugs om studie te bekostigen
Dit rechercheteam deed donderdag 18 juli omstreeks 08.00 uur een inval in een woning aan de Arnold Julenweg in het ressort Waldeck. Daarbij troffen agenten de 21-jarige drugsverkoopster A.P. aan. Bij het doorzoeken van de woning werden 30 wikkels met vermoedelijk cocaïne en marihuana aangetroffen en in beslag genomen. Uit het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen, dat de verdachte A.P. de drugs verkocht om haar studie te kunnen bekostigen. Zij werd aangehouden voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen en is na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

Bij een tweede inval die de recherche van Regio West diezelfde dag omstreeks 09.40 uur eveneens aan de Arnold Julenweg in het ressort Waldeck heeft gepleegd, werd een hoeveelheid scherpe patronen en een handboei gevonden. De 34-jarige bewoner, C.R., heeft toegegeven eigenaar te zijn van de goederen. Hij werd voor overtreding van de Vuurwapenwet in de boeien geslagen. De patronen en de handboei werden door de politie in beslag genomen, waarna de verdachte ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte C.R. na een ernstige waarschuwing door de politie heengezonden.

De 30-jarige bewoonster M.S. werd maandag 22 juli na een inval in haar woning in het ressort Henar door de recherche van Regio West eveneens in de kraag gevat. In haar woning werd een hoeveelheid geperste plantendelen, vermoedelijk hasj aangetroffen en in beslag genomen. De 30-jarige vrouw, die zich schuldig heeft gemaakt aan overtreding van de Wet Verdovende Middelen, werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte M.S. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

De politie van Regio West benadrukt dat de operaties in het kader van “Zero Tolerance” onverkort voortgezet zullen worden, om de veiligheid in Regio West te waarborgen en de strijd tegen illegale activiteiten op te voeren.

error: Kopiëren mag niet!