Maritieme Politie arresteert vijf illegale vissers bij Matapicakreek

Grote hoeveelheid illegaal gevangen vis aan boord houten vissersboot

De Maritieme Politie heeft vrijdag 19 juli na verkregen informatie een houten vissersvaartuig zonder verlichting, voor de kust van Suriname ter hoogte van Matapicakreek gesignaleerd en tot stoppen gesommeerd.

Bij een ingesteld onderzoek bleek het om een illegaal vissersvaartuig te gaan, waarin een grote hoeveelheid vis in de koelcellen is aangetroffen. 

De kapitein F.F. (36) kon geen documenten van het vaartuig alsook geen geldige visvergunning overleggen. Het vaartuig met de kapitein en de vier bemanningsleden W.F. (36), L.F. (31), D.F. (20) en de 53-jarige P.P., werden vervolgens onder begeleiding gedirigeerd naar de Moenne steiger aan de Anton Dragtenweg. 

Zowel de kapitein en de bemanningsleden, allen vreemdelingen en vissers van beroep, hebben zonder een geldige visvergunning in Surinaamse territoriale wateren gevist. Daarnaast is het vijftal via de illegale weg Suriname binnengekomen en werden ter zake overtreding van de Zee Visserijwet en de Vreemdelingenwet aangehouden. 

Bij een veiligheidsfouillering is op de verdachte F.F. een GPS apparaat aangetroffen. Zowel het vissersvaartuig, het GPS apparaat en de lading vissoorten zijn door de politie in beslag genomen.

Hierna is het vijftal ter voorgeleiding bij de Hulpofficier van Justitie overgebracht naar de basis van de Maritieme Politie.

error: Kopiëren mag niet!