Japanse autofabrikanten ‘erg bang’ voor snelle ontwikkeling elektrische auto’s in China

Japanse autofabrikanten zijn ‘erg bang’ voor de snelle ontwikkeling van Chinese elektrische voertuigen en lopen het risico ‘volgers’ te worden als ze niet sneller kunnen innoveren, waarschuwde het hoofd van de joint venture van Sony-Honda.

Yasuhide Mizuno zei dat Japanse bedrijven hun conservatieve bedrijfscultuur moesten veranderen en riep op tot een doorbraak in de productie om gelijke tred te houden met Chinese rivalen, die binnen een paar jaar tot de grootste voertuigexporteurs ter wereld zijn uitgegroeid.

“Chinese concurrenten zijn erg sterk en ik ben erg bang voor hun implementatie- en uitvoeringssnelheid”, zei Mizuno, CEO van Sony Honda Mobility, op het hoofdkantoor van het bedrijf in Tokio.

“Japanse autofabrikanten zijn een beetje nerveus of gevoelig voordat ze een auto lanceren. We moeten dit soort gedrag veranderen, anders zal China de eerste zijn en zullen wij altijd volgers zijn”, voegde Mizuno toe, die tot 2020 leiding gaf aan Honda’s activiteiten in China.

Ondanks een ambitieuze doelstelling om benzineauto’s tegen 2040 uit te faseren, is Honda achtergebleven bij rivalen in de wereldwijde race om elektrificatie. Het bedrijf stemde in maart in met Nissan om elektrische voertuigen te ontwikkelen om de concurrentie met hightech, goedkope modellen uit China te overleven.

error: Kopiëren mag niet!