8-jarige Xiomara:“Ik droom ervan om kunstenaar te worden”

“Ik wil kunstenaar worden als ik groot ben! Ik vind het super leuk om te schilderen en dingen te knutselen. Ik zie hoe je met kleuren en vormen iets moois kunt maken, en dat maakt me gelukkig. Soms vraag ik me af of ik van mijn kunst kan leven als ik groot ben. Ik zie dat sommige kunstenaars heel beroemd zijn en veel geld verdienen, maar ik weet ook dat het niet altijd makkelijk is. Ik hoop dat ik met mijn kunst mensen kan raken en blij kan maken”, zegt een zelfverzekerde 8-jarige Xiomara L. in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname.

“In Suriname is er ook veel kunst! Ik zie best veel mooie schilderijen en beelden van Surinaamse kunstenaars. Ze maken kunst over onze cultuur, de natuur en de geschiedenis van ons land. Soms zijn er tentoonstellingen waar mensen de kunstwerken kunnen zien. Ik denk dat het belangrijk is om kunst te maken en naar kunst te kijken, omdat het ons helpt om te begrijpen wie we zijn en waar we vandaan komen.”

Xiomara zegt, dat wanneer ze groot is en kunstenaar, ze ook “een beetje kan bijdragen aan de kunst in Suriname”. “Misschien kan ik mensen inspireren met mijn werk en laten zien hoe mooi ons land is. Ik geloof dat je met kunst mensen kunt helpen en dat het een heel krachtig middel is. Dus ik ga mijn best doen om te leren en beter te worden in wat ik doe.”

Dit gesprek met Xiomara L. weerspiegelt de gedachten en dromen van een slechts 8-jarig meisje over de toekomst als kunstenaar, met aandacht voor de situatie van de kunst in Suriname. Het laat zien dat kunst niet alleen een creatieve bezigheid is, maar ook een manier om identiteiten en verhalen te delen.

(Foto: ter illustratie!)

CS

error: Kopiëren mag niet!