President Santokhi opent expositie over historische binnenstad

President Chandrikapersad Santokhi heeft zondag 22 juli de opening verricht van de Grand Expo van de Project Implementation Unit (PIU) van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP 1 en 2). Tijdens de expositie, die slechts drie dagen duurt, kunnen bezoekers zien wat de doelen zijn van PURP 1 en 2, welke gebouwen gerenoveerd zijn en welke nog gerenoveerd zullen worden. Ook krijgt de bezoeker een beeld van hoe de binnenstad er vroeger uit zag. 

Het staatshoofd zei dat de herontwikkeling van de historische binnenstad een complexe uitdaging is. “Net zoals we werken aan de hervorming van onze economie, vereist ook het behoud van onze historische stad een duurzaam beleid en serieuze mensen die iedereen kunnen overtuigen van het belang van het behoud van ons erfgoed.” 

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, noemde dit project een van de mooie projecten die hij aantrof bij aanvang van zijn ministerschap. Hij legde uit dat het programma ook te maken heeft met het mooier maken van de Waterkant en de Palmentuin zodat toeristen, maar ook Surinamers kunnen genieten van de binnenstad. 

Clifton Braam, onderdirecteur van het directoraat Cultuur, zei dat er iets gedaan moest worden, omdat de historische binnenstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. “We hopen dat mensen geïnteresseerd raken en begrijpen wat we doen en zelf besluiten om te gaan voor behoud.” 

Tijdens de expositie zullen bezoekers zien hoe de binnenstad eruit zag vanaf 1492 en wat de ontwikkelingen zijn geweest. “Men kan zien wat we reeds gedaan hebben en wat we nog van plan zijn te doen. Niet alleen de gebouwen maar ook de openbare plekken. Het gaat om behoud van al dat historische dat we hebben”, gaf Braam aan.

error: Kopiëren mag niet!