Kanapé (ABOP): “President en Financiën-minister doen aan domme zelf sabotage”

Obed Kanapé, ABOP-fractieleider in de Nationale Assemblee, is de mening toegedaan dat president Chandrikapersad Santokhi en minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning aan domme zelf sabotage doen. De ABOP’er zegt dit naar aanleiding van het wegblijven van broodnodige middelen voor diverse vakministeries. 

Kanapé gaf tegenover lokale media aan, dat grote delen van het binnenland niet ontwikkeld kunnen worden, omdat de leiding van de regering, onder aanvoering van de VHP, heeft besloten om geen middelen vrij te maken voor ABOP=ministers. Want de ABOP zou niet mogen ‘scoren’, meent Kanapé. Volgens hem is dit een hele slechte strategie en niets anders dan zelfsabotage van de VHP. 

“De ontwikkeling van het land moet het voornaamste doel zijn van de politiek. Dan maakt het niet uit of het de VHP is of de ABOP, maar het volk moet ervan profiteren”, sprak Kanapé. 

Hij heeft eerder in het parlement ongezouten kritiek geleverd op onder andere de grondslagen van de regeringsraad vergaderingen die de president wekelijks leidt. Verder schetste hij zijn ongenoegen over het optreden van de president tegen ministeries die vallen onder de ABOP en het uitblijven van actie tegen VHP-ministers waaronder die bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Openbare Werken.

Kanapé uitte ook kritiek op het grondbeleid vanuit het Kabinet van de President en grondconversie. Alhoewel de ABOP en VHP samen de regering vormen, is er over en weer vaak kritiek. Het is te verwachten dat in de komende dagen dit weer onderdeel zal zijn van het politieke toneel.  

error: Kopiëren mag niet!