Het gebrek aan waardering voor goede mensen in de politiek

Het probleem van vandaag is dat mensen goede mensen niet koesteren, maar proberen hen te gebruiken voor eigen gewin. Dit zien wij voornamelijk binnen de politiek van de afgelopen 40 jaar. In plaats van mensen te waarderen die een positieve bijdrage kunnen leveren, worden zij uitgebuit en onderdrukt.

Goede mensen die kritisch denken, innovatieve ideeën hebben en een moreel kompas volgen, zwijgen uit angst voor broodverlies. Deze angst zorgt ervoor dat de meest capabele mensen zich afzijdig houden van de politieke arena. Hierdoor wordt het land niet geleid door de besten, maar door de achterblijvers – degenen die minder bekwame en ethisch twijfelachtige capaciteiten bezitten.

Deze “left-overs” nemen de beslissingen en leiden het land, ondanks hun gebrek aan denkvermogen en visie. Dit veroorzaakt een neerwaartse spiraal, waarin het land in verval raakt door slecht beleid en corruptie. Het ontbreekt deze leiders aan de capaciteit om het land vooruit te brengen, omdat zij vooral bezig zijn met zelfverrijking en machtsbehoud.

Dit fenomeen belicht het belang van waardering en ondersteuning van integere en kundige mensen, vooral in de politiek. Zonder de juiste mensen op de juiste plaatsen, kan een land niet floreren. Daarom is het cruciaal om structuren te creëren waarin goede mensen worden gekoesterd en aangemoedigd om actief deel te nemen aan de besluitvorming.

Alleen door goede mensen te koesteren en hen de vrijheid te geven om hun potentieel te benutten, kunnen we hopen op een betere toekomst. Het is aan ons allemaal om de stem te verheffen en te eisen dat de meest bekwame en ethische leiders de leiding nemen.

error: Kopiëren mag niet!