Vuilophaal niet overal gegarandeerd – Vuilophalers kampen met achterstallige betalingen

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft bekendgemaakt, dat ingaande maandag 22 juli de vuilophaal niet overal zal zijn gegarandeerd. En de reden is weer gelegen in achterstallige betalingen aan de vuilophalers. 

OW vraagt het volk om stinkend afval in een zak langs de weg te plaatsen….Al het overige afval moeten mensen maar gewoon op hun erf laten staan, in een zak. Het ministerie meldt tot slot dat zij werkt aan een spoedige oplossing ofwel uitbetaling van de niet betaalde gelden aan de vuilophalers.

Deze bekendmaking zal velen in de samenleving bekend ‘in de oren klinken’. Immers, het is niet voor het eerst dat het huisvuil niet wordt opgehaald, omdat de vuilophalers lang moeten wachten op hun geld. 

Eind april werd het huisvuil ook gedurende zeker een week niet opgehaald en ook toen lag de oorzaak in achterstallige betalingen. 

Ook toen werd de samenleving gevraagd om het vuil niet op de hoeken van straten en bermen te plaatsen. Maar, daar werd nauwelijks gehoor aan gegeven. Natuurlijk niet, mensen willen liever niet hun volle vuilniszakken op het erf laten staan: in iedere zak zal wel iets stinkends zitten. Mensen scheiden echt geen stinkend afval van gewoon afval. Alles wordt gewoon in één vuilniszak gegooid, gemak dienst immers de mens.

Een jaar eerder, op 18 april 2023, waren de aannemers van de vuilophaaldienst ook in actie gegaan, en ook weer vanwege achterstallige betalingen. Ook toen werd het huisvuil niet opgehaald en ook toen meldde het ministerie van Openbare Werken er alles aan te doen om dit probleem op te lossen en vroeg de gemeenschap rekening te houden met de situatie.

De samenleving zal zich nu afvragen hoe lang deze keer stinkende volle vuilniszakken op hoeken van straten en op bermen blijven liggen, met alle onhygiënische gevolgen vandien. Daarenboven zullen velen zich afvragen waarom toch met regelmaat de vuilophalers niet gewoon op tijd kunnen worden uitbetaald…..

error: Kopiëren mag niet!