Nieuw gekozen NDP-voorzitter Jenny Simons zoekt draagvlak in buurten 

Het onlangs gekozen hoofdbestuur van de Nationale Democratische Partij (NDP) onder leiding van Jennifer Geerlings-Simons is gestart met een reeds bezoeken aan verschillende delen van het land. In het weekend werd een bezoek gebracht aan de structuren van de subafdelingen van Latour, Pontbuiten en Livorno in Paramaribo en vandaag, maandag 22 juli, worden Saramacca aangedaan en andere districten volgen. 

Naast Simons waren ondervoorzitters oud-minister Sergio Akiemboto, voormalig First Lady Ingrid Bouterse-Waldring en fractieleider Rabindre Parmessar aanwezig. Het nieuwe bestuur maakt zich sterk om de NDP weer in het machtscentrum te doen belanden. Hiervoor wordt een verkiezingscampagne klaargemaakt. 

Simons is in gesprek met lokale media nader ingegaan op de voornemens van de NDP. Zij stelt dat de NDP een sociaal democratische partij is met een aantal duidelijke programma’s voor het land. Er wordt binnenshuis alles gedaan aan interne trainingen en scholing van de leden. Voorts wordt gewerkt aan ethische gedragscodes voor gezagdragers. 

De voormalig parlementsvoorzitter is de mening toegedaan dat als land, Suriname steeds te kampen heeft met grote uitdagingen en problemen, waarvoor gepaste oplossingen moeten komen.

“Bepaalde problemen bestaan al sinds ons land de onafhankelijkheid verkreeg. Er is een bepaalde historie achter. Bepaalde problemen zijn zich in de afgelopen jaren veel meer gaan verergeren. De economische diversificatie is enorm belangrijk. Het moet niet zo zijn, dat bij elke neergang van olie- en gasprijzen of andere mijnbouw gerelateerde inkomsten wij gaan zinken”, aldus NDP-voorzitter Geerlings-Simons. 

error: Kopiëren mag niet!