Blikjes frisdrank ontploffen in vliegtuigen Southwest Airlines door hoge temperaturen

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines ziet zich gesteld voor een probleem waarvoor nog geen oplossing is gevonden. Door de hoge temperaturen deze zomer loopt de druk in blikjes frisdrank in vliegtuigen van het bedrijf zo hoog op, dat de blikjes ontploffen in de handen van de cabinecrew.

CBS News meldt in ieder geval twintig van zulke gevallen deze zomer. Volgens de Amerikaanse zender kampten de personeelsleden van de luchtvaartmaatschappij met verwondingen aan hun handen. In één geval moest de wond gehecht worden.

De blikjes ontploffen vaak tijdens het openen ervan. Southwest Airlines laat verschillende media weten op de hoogte te zijn van het probleem en bezig te zijn om het op te lossen. Maar dat blijkt lastiger dan verwacht.

Waarschijnlijk heeft het te maken met de manier waarop het bedrijf de frisdrank bewaart en aan boord laadt van de vliegtuigen. Omdat Southwest Airlines geen bederfelijke etenswaren aan boord heeft van de vliegtuigen, wordt het eten en drinken niet in koelwagens aangeleverd.

error: Kopiëren mag niet!