Badkamers studentencampus AdeKUS starten langzaam maar zeker in 

Studenten op de studentencampus van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) leven in angst door bouwkundige gebreken. De situatie op de campus blijft zorgwekkend. De badkamers vertonen ernstige structurele gebreken en storten langzaam maar zeker in. 

Het directieteam heeft eerder aangegeven aan de studenten, dat het gebouw is opgetrokken uit ongeschikte materialen. Het gebruikte materiaal, gestampt hout, zet uit bij nat worden en valt daardoor bij sommige gevallen uit elkaar.

Verkeerde bouwmaterialen

Het probleem zou opgelost worden door de onafgebouwde gebouwen af te maken en de studenten te verplaatsen. Echter, dit kost tijd en de situatie blijft voorlopig zorgwekkend. Veel studenten zien ernaar uit om de campus te verlaten, ondanks de torenhoge prijzen voor huurwoningen, wat de situatie voor hen bemoeilijkt.

Gebrekkige steun vanuit ministerie

Sinds de studentenopstand in februari dit jaar is er geen andere bijeenkomst of contactmoment geweest met de leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Gesprekken met de directie leveren volgens studenten niet veel op, omdat de directie ook afhankelijk is van de leiding van het ministerie. 

De vicepresident heeft in de tussentijd wel steun geboden aan de studenten, maar een algehele oplossing blijft uit. Studenten voelen zich in de steek gelaten en eisen actie van de autoriteiten.

error: Kopiëren mag niet!