Spirit of Cricket Foundation ontwikkelt cricket in Suriname

De Spirit of Cricket Foundation zet zich actief in voor de ontwikkeling van cricket in Suriname, met een sterke focus op participatie van sport en maatschappelijke projecten om kwetsbare groepen in onze samenleving te versterken. Geïnspireerd door succesvolle initiatieven in Rwanda en Zuid-Afrika, geloven we sterk in de kracht van sport als een middel tot sociale verandering, waarbij cricket gemeenschappen verenigt en kansen biedt aan allen die het nodig hebben. 

Betty Watson en Wijnand van Huut leiden de Spirit of Cricket Foundation met een gedeelde visie om cricket te integreren als een waardevol onderdeel van de Surinaamse samenleving. Van Huut legt uit: “Cricket is na voetbal dé sport in de Caricom voor alle bevolkingsgroepen. Een echte volkssport die in Suriname exponentieel kan groeien. Wij gaan de cricketsport naar de mensen toe brengen”. 

Een visie voor 2030 

In hun visie voor 2030 ziet Spirit of Cricket een bloeiende gemeenschap van duizenden enthousiaste cricketspelers uit diverse achtergronden en niveaus. Betty Watson benadrukt: “Wat Cricket uniek maakt is dat het zowel een individuele sport is als een teamsport. Je leert verantwoordelijk te zijn voor jouw eigen resultaten en je functioneert ook in een team. Net als in een bedrijf of organisatie waar je werkt of op school. Via Cricket leren we kinderen en jongvolwassenen essentiële skills die je nodig hebt om te groeien op de maartschappelijke ladder”. 

Spirit of Cricket streeft ernaar om cricket toegankelijk te maken voor alle Surinamers door cricketclinics en trainingen in samenwerking met lokale scholen, bedrijven en welzijnsorganisaties. Deze initiatieven zullen niet alleen de sportbeoefening bevorderen, maar ook bijdragen aan gemeenschapsintegratie en persoonlijke ontwikkeling. 

Oproep tot samenwerking 

Spirit of Cricket nodigt bedrijven, welzijnsorganisaties en scholen uit om contact op te nemen via [email protected] voor mogelijkheden tot samenwerking, waaronder het organiseren van cricketclinics en trainingen. Eind juli begint Spirit of Cricket met trainingen voor de jongste jeugd bij Sportclub Oase. In het nieuwe schooljaar sluiten er basisscholen en welzijnsorganisaties aan. Ook hebben er reeds enkele bedrijven interesse getoond. 

Over Spirit of Cricket Foundation 

Spirit of Cricket Foundation, een Goede Doelen Stichting opgericht begin 2024, gebruikt cricket om programma’s voor persoonlijke ontwikkeling, lifestyle, coaching, zakelijk advies en gezondheidsbevordering te lanceren. De organisatie heeft de steun van de internationale cricketgemeenschap en wil een positieve bijdrage leveren aan de Surinaamse samenleving. De initiatiefnemers achter Spirit of Cricket zijn: Wijnand van Huut heeft een 40-jarige staat van dienst in het Nederlandse cricket en is een bekende in die wereld. Met een achtergrond als cricketcoach (studerend voor Level 3) en als bouwer van jeugdafdelingen, beschikt hij over een relevant netwerk binnen de Nederlandse Bond en de Surinaamse cricketgemeenschap in Nederland en internationaal. Naast het werk op en om het cricketveld is Wijnand al jarenlang ondernemer. Al deze ervaring brengt hij mee op het cricketveld. 

Betty Watson is gediplomeerd HBO sociaal pedagogisch hulpverlener, met een passie voor cricket en vele jaren ervaring in het werkveld. Haar doel is om een internationaal cricketcentrum te realiseren in Paramaribo, met uitstekende trainingsfaciliteiten en de mogelijkheid om wedstrijden te houden. Betty heeft meer dan 20 jaar ervaring als ondernemer en heeft zich ontwikkeld als holistisch therapeut en coach. Al deze ervaring brengt zij mee op het cricketveld. Haar droom is dat er cricket gespeeld wordt op haar plantage Matuaribo in het district Para. Betty heeft zich samen met haar man en Wijnand en hun gezin gevestigd in Suriname en is vastbesloten om een flinke impact te hebben in haar moederland. 

Cricket Foundation Suriname

error: Kopiëren mag niet!