Europol rolt drugsorganisatie op na vondst cocaïne op zeilschip bij Martinique

Europol heeft 50 mensen gearresteerd op verdenking van drugssmokkel. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend. De arrestaties volgen op de vondst van een lading cocaïne op een zeilschip bij het Caribisch eiland Martinique, december vorig jaar.

Het zeilschip werd 20 december in de internationale wateren rond Martinique aangehouden met 1.500 kilo cocaïne aan boord. De acht Noorse bemanningsleden werden direct gearresteerd. Tijdens vervolgonderzoek werden in Spanje, Noorwegen, Polen en het Verenigd Koninkrijk nog eens 44 mensen aangehouden.

In Bulgarije, Colombia, Noorwegen, Panama, Portugal, Spanje en Trinidad en Tobago werden huiszoekingen verricht. Europol denkt met de arrestatie een internationaal netwerk te hebben opgerold dat met hulp van tien schepen cocaïne vervoerde tussen Latijns-Amerika en Spaanse plezierjachthavens bij Valencia, Alicante, Almería, Málaga en op de Canarische Eilanden.

In Zuid-Amerika gebruikten ze Brazilië, Colombia, Guyana, Trinidad en Tobago, Saint Lucia, Barbados of Panama om de zeilboten klaar te houden om met de drugs te varen.

error: Kopiëren mag niet!