30-jarige man aangehouden die auto met schade van zus doorverkoopt met valse papieren

De 30-jarige M.M., die woonachtig is in de omgeving van de Pan Caboweg is na te zijn ontboden door de politie van het bureau Latour, maandag 15 juli aangehouden voor valsheid in geschrifte.

Uit het voorlopig onderzoek van de politie is naar voren gekomen, dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte, door een auto die niet op zijn naam stond met een valse verklaring over te schrijven en vervolgens door te verkopen.  

Volgens de aangeefster, zijn zus G.C.(45), had zij vorig jaar in januari een auto met een hypotheek gekocht. De vrouw had met haar broer M.M. afgesproken dat hij taxi mocht rijden met die wagen  en hij haar een bepaald bedrag ieder eind van de maand moest geven. De verdachte mocht van zijn zus met de auto verder in zijn levensonderhoud voorzien.

M.M. startte in augustus 2023 met taxirijden, echter betaalde hij zijn zus niet, het afgesproken bedrag. Daar het haar broer betrof, vond ze het niet erg. De daaropvolgende maand veroorzaakte de man echter een aanrijding, waarna de auto total loss werd verklaard door een verzekeringmaatschappij. De vrouw maakte na enige tijd contact met haar broer, die haar zei dat hij het voertuig had doorverkocht voor een bepaald bedrag in USS.  Dit viel niet in goede aarde bij de zus die vervolgens aangifte tegen haar broer deed. 

De man wist voor langere tijd uit handen van de politie te blijven, daar hij meerdere malen werd opgespoord op zijn woonadres. De verdachte meldde zich maandag 15 juli op het politiebureau Latour. 

M.M. is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!