Volksgezondheid waarschuwt voor cannabis/marihuana snoepsoorten in de samenleving

De Nationale Anti-drugs Raad rapporteert middels het Early Warning System on Drugs van Suriname over de inbeslagname van een grote hoeveelheid snoepsoorten die cannabis/marihuana bevatten. 

Volgens analyses uitgevoerd door het Centraal Laboratorium bevatten deze snoepjes het middel Tetrahydrocannabinol (THC), de stof in cannabis die psychoactieve effecten veroorzaakt. 

Cannabis is een psychoactieve drugsoort, geproduceerd door de Cannabis sativa plant of hennepplant. Cannabis beïnvloedt de werking van de hersenen, met name het bewustzijn en de waarneming van de mens zodanig dat het schadelijk kan zijn.  

In de regio zijn recentelijk een aantal schoolgaande jongeren met spoed opgenomen voor behandeling tegen braken en hallucinaties na het eten van cannabissnoepjes. 

In geval van consumptie waarbij men afwijkend gedrag ziet bij een kind of bij een ander, dan kan men zich tot de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo op het telefoonnummer 442222, toestel 420 of het alarmnummer van de Centrale Meldkamer: 115. Op dit nummer is ook de Ambulancedienst te bereiken.

Overigens, medio februari dit jaar werd ook al bericht over en gewaarschuwd voor cannabissnoepjes, maar kennelijk zijn ze nog steeds verkrijgbaar,

error: Kopiëren mag niet!