Vier jaar cel voor man die lastige gast uit restaurant duwde

Rechter Maitrie Kuldip Singh heeft donderdag uitspraak gedaan in de zaak waarin Sergio R. een klant uit het restaurant naar buiten duwde. De klant struikelde hierbij en draaide zich om zijn val te breken. Hierbij viel hij achterover en liep een barstwond op aan het achterhoofd. De man overleed ter plaatse. 

Eis luidde 8 jaar gevangenisstraf

Sergio werd doodslag en zware mishandeling de dood tengevolge hebbende ten laste gelegd. De rechter achtte doodslag niet bewezen en sprak Sergio daarvan vrij. Voor zware mishandeling de dood tengevolge hebbende, achtte zij voldoende bewijzen aanwezig en veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van 4 jaren onvoorwaardelijk, onder aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest. Hiermee week de rechter fiks af van het strafvoorstel van het Openbaar Ministerie. Door het Openbaar Ministerie was een gevangenisstraf van 8 jaar geëist.

De rechter gaf aan dat het slachtoffer in een ruzie geraakte met de vrouw van Sergio. Hij wilde dat de vrouw een taxi voor hem moest bellen, terwijl de vrouw druk doende was te werken. Sergio kwam er tussen en vroeg het slachtoffer meermalen om de plaats te verlaten. Het slachtoffer noemde de vrouw van Sergio een ‘bitch’ en weigerde te vertrekken. Sergio greep hem bij de kraag en de borst en duwde hem uit het restaurant. Bij de deur is een afrit gestort waarop het slachtoffer viel en sloeg zijn hoofd hard op het beton. Sergio zelf heeft verklaard dat het klonk als een kokosnoot die openbarstte.

De patholoog-anatoom heeft aangegeven dat de doodsoorzaak trauma van de hersenen is en niet het hoge alcoholgehalte van het slachtoffer, zoals de advocaat van Sergio, Irvin Kanhai, heeft aangevoerd. De Kantonrechter achtte opzet van het toebrengen van letsel aanwezig.

Bij het opleggen van de straf hield de rechter rekening met de goede proceshouding van Sergio en het feit dat hij nimmer eerder in aanraking is gekomen met de politie.

error: Kopiëren mag niet!