Steeds meer belangrijke Democraten vragen Biden zich terug te trekken

De ene na de andere Democratische partijgenoot van de Amerikaanse president Joe Biden vraagt hem uit de verkiezingsstrijd te stappen.

Nu de invloedrijke democraat Schiff bij de president aandringt om zich terug te trekken, komt er bericht naar buiten dat de Democratische leider van de Amerikaanse Senaat, Chuck Schumer, dit afgelopen zaterdag ook al deed. Dat meldt de nieuwszender ABC News.

Volgens Schumer, senator namens New York, zou dat beter zijn voor zowel het land als voor de Democratische Partij, liet hij Biden weten in een ontmoeting.

Biden ervaart sinds zijn zwakke optreden in het debat eind juni met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump steeds meer druk binnen zijn eigen partij om zich terug te trekken. Eerder zei de huidige president al dat hij in de race blijft.

Woensdag riep Adam Schiff, een prominent lid van het Huis van Afgevaardigden uit Californië, Biden op ‘de fakkel door te geven’ en uit de race te stappen. Schiff was een van de prominentste critici van Trump tijdens diens presidentschap, maar hij was de afgelopen weken ook al kritisch over de kandidatuur en kansen van Biden.

Kritiek vanuit Democratische parlementariërs op de kandidatuur van Biden blijft maar komen.

error: Kopiëren mag niet!