“Pas bij slecht weer weet je waarvoor je maandelijks huur betaalt”

“Een huis huren is geen investering, want je weet vaak niet waar je jezelf in zet. Pas bij slecht weer weet je waarvoor je maandelijks huur betaalt”, zegt Henk. Hij geeft aan dat hij niet lang terug is verhuisd naar een nieuwe woning. “In die periode zag je de zon schijnen, maar nu zie ik al die donkere wolken voor mijn neus. Telkens wanneer het regent moet ik met vier bakjes in huis zitten.”

“De verhuurder gaf mij aan dat er geen enkele problemen waren en dat heb ik ook onderzocht over het algemeen. Maar, hoe ga je op een dak als je een huis checkt voor je het huurt? Je kan daar niet onderzoeken. Pas als het regent weet je het. Daarnaast is het balkon ook vol met water. Ik weet helemaal niet hoe dat naar binnenkomt. Gelukkig nog niet in huis, maar aan het eind weet ik niet wat mij te wachten staat”, benadrukt Henk.

Graciella, die verpleegster van beroep is, zegt ook dat zij de laatste tijden veel kosten heeft moeten maken, omdat haar huis onder water is gelopen. En dit komt, omdat zij vooraf niet door de verhuurder op de hoogte was gesteld over het onder water lopen van de woning. “Ik huur al twee maanden een huis en moet er maandelijks keihard voor betalen, maar nu blijkt dat water vanuit de straat gewoon naar binnenstroomt wanneer de straat onder water loopt. Als verpleegster van beroep werk ik soms ook in de avonduren en afgelopen week was het weer raak. Toen ik ’s morgens thuis kwam bleek dat het water door mijn hele huis was gestroomd. M’n radio, die ik op de grond laat, is nu gebrand en een heleboel tafels en kasten van hout zijn nu opgezet”, vertelt de vrouw. 

Zij hoopt dat de regentijd snel voorbij is en zij in ieder geval een betaalbaar nieuw huurhuis kan vinden waar zij zoiets niet meer hoeft mee te maken. (Foto: ter illustratie, bron: 1 voor 12)

TM

error: Kopiëren mag niet!