Natio stijgt een plek op laatste FIFA-ranking

Ondanks ze geen enkele wedstrijden hebben gespeeld, is de nationale selectie van Suriname op de laatste ranglijst van de FIFA met een plek gestegen naar nummer 140. De lijst is op 18 juli gepubliceerd.

Samen met Natio zijn ook Burundi, Faeröer Eilanden, Letland, Koeweit, Litouwen, Maleisië en Indonesië elk een plek gestegen. De stijging kwam nadat de Solomon eilanden acht plekken daalde op de lijst en nu vlak onder Suriname op 141 bevindt.

Natio steeg op de vorige lijst in juni wel met drie plekken, van 144 naar 141, nadat zij begin juni tijdens de WK 2026 Kwalificatiewedstrijden van Sint Vincent en de Grenadines (4-1) en Anguilla (4-0) hadden gewonnen.

Argentinie nogsteeds wereld nummer 1

Wereldkampioen Argentinië blijft na de winst van de Copa América eerste op de lijst, met nu een ruimere voorsprong op nummer twee Frankrijk.  Kersverse Europees kampioen Spanje steeg met vijf plekken naar de derde plek. EK-finalist Engeland neemt de vierde plek over van Brazilië, dat naar de vijfde plek is afgezakt. België is door de uitschakeling in de achtste finales drie plekken gezakt en staat nu zesde. Nederland blijft stabiel op de zevende positie, terwijl Portugal zakte naar de achtste plek. Colombia komt dankzij het bereiken van de Copa América-finale de top tien binnen. Het Zuid Amerikaans land was al sinds maart 2022 ongeslagen en staat nu negende. Die stijging van drie plaatsen gaat ten koste van Kroatië, dat door de uitschakeling in de groepsfase van het EK uit de top tien is verdwenen. Italië blijft op zijn positie en maakt de top tien compleet.

Concacaf landen ver buiten top 10

De landen van het Concacafgebied zitten nu iets verder van de top 10 op de laatste ranglijst. Er zijn vijf Concacaf landen in de top 50.

De nationale selectie van de VS daalde met vijf plekken naar de zestiende plek en wordt direct gevolgd door Mexico als nummer 17.  Beide landen zijn gedaald na slechte resultaten in de Copa America waar beiden in de groepsfase al waren uitgeschakeld. Panama op plek nummer 35, Canada op nummer 40 en Costa Rica op nummer 49 zijn de andere landen binnen de mondiale top 50.

De volgende FIFA-ranglijst wordt op 19 september gepubliceerd. Daarvoor speelt het Surinaams elftal twee Concacaf Nations League-duels. Op 5 september speelt de selectie van bondscoach Stanley Menzo uit tegen Guyana en op 9 september volgt wederom een uitwedstrijd tegen Guadeloupe.

error: Kopiëren mag niet!