Man eindigt diefstal van lemmetjes met een geamputeerd linker onderbeen

Een verontwaardigd slachtoffer legde donderdag voor de rechter uit hoe vreselijk hij behandeld was door de verdachte E.F. die hem opzettelijk zou hebben aangereden en hem daarna op de berm zou hebben laten liggen.

Het slachtoffer geeft aan dat hij lemmetjes had gestolen, maar daarin zag hij niets verkeerd. Volgens hem is de verdachte hem voorbij gereden en toen achteruitgereden op straat om vervolgens met grote snelheid op hem af te rijden, waardoor hij ernstig beenletsel heeft opgelopen. “Het bot stak eruit en niemand kwam mij helpen”, legde hij uit. Op vragen van rechter Maitrie Kuldip Singh waar de buren waren, zei hij dat alle buren op hun balkon waren.

Verdachte E.F. daarentegen geeft aan dat hij niet doorhad dat hij de getuige had aangereden. Hij stopte 10 meter verder in zijn inrit en zag het slachtoffer zijn hand opsteken en om hulp roepen. De verdachte liep toen gelijk naar het slachtoffer toe en nam het letsel waar. Hij is toen naar huis gelopen en heeft een doek gehaald en heeft het slachtoffer daarin gewikkeld en hem gelijk naar het politiebureau gebracht. 

“Ik heb hem op mijn schouders genomen en het bureau binnen gedragen. De agenten wilden hem niet helpen. Ze zeiden dat hij zelf uit de auto moest komen”, verklaarde de verdachte. Hierna werd de ambulance gebeld. Het slachtoffer heeft drie maanden in het ziekenhuis gelegen, waar zijn linker onderbeen werd geamputeerd.

Het verwijt van het slachtoffer als zou hij hem opzettelijk hebben aangereden, begrijpt de verdachte ook niet. Hij heeft pas nadien begrepen dat het slachtoffer lemmetjes van hem had gestolen. Toen hij iemand op zijn berm zag, dacht hij dat het zijn tuinman was. Hij had totaal geen reden om het slachtoffer opzettelijk aan te rijden.

De verdachte was eerder 4 dagen aangehouden, maar werd door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld.

error: Kopiëren mag niet!