KPS: Ruim 1.500 aanhoudingen afgelopen drie maanden, veiligheidsgevoel moet verhoogd worden 

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft onlangs haar landelijke politiecijfers gepubliceerd. Daaruit blijkt dat 1.689 verdachten zijn aangehouden in het tweede kwartaal van 2024. Ruim 58 procent,oftewel 973, van de aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld. Hiertoe behoren verdachten van berovingen, overvallen en andere geweldsdelicten. 

In totaal zijn 1.415 dossiers aangeboden aan het Openbaar Ministerie. 

Het opsporingsapparaat heeft 1.575 algehele veiligheidscontroles uitgevoerd om het veiligheidsgevoel in de samenleving te verhogen. 26 illegale vuurwapens zijn in beslag genomen en uit de samenleving gehaald. Landelijk zijn er 98 rijbewijzen ingevorderd. Er zijn maatregelen getroffen om de openbare orde en veiligheid effectiever te handhaven, laat korpschef Bryan Isaacs optekenen. 

De afgelopen periode zijn diverse criminele bendes ingerekend en zaken opgehelderd. Dadergerichte opsporing wordt voortgezet om criminelen in te rekenen. Binnenkort zullen enkele spraakmakende zaken worden belicht. 

De korpschef doet een dringend beroep op de samenleving om een bijdrage te leveren aan de veiligheid, door onregelmatigheden en of informatie over strafbare feiten, te melden bij de politie.  Hierdoor helpt u als burger om uw woonwijk of buurt zo veilig mogelijk te houden.

error: Kopiëren mag niet!