Duitsland is van plan de militaire hulp aan Oekraïne te halveren

July 18, 2024 – Duitsland is van plan zijn militaire hulp aan Oekraïne volgend jaar te halveren, ondanks zorgen dat de Amerikaanse steun voor Kiev zou kunnen afnemen als Donald Trump terugkeert naar het Witte Huis.

De Duitse hulp aan Oekraïne zal worden teruggebracht van ongeveer 8 miljard euro in 2024 naar 4 miljard euro in 2025, volgens een ontwerp van de begroting voor 2025 dat Reuters heeft ingezien.

Duitsland hoopt dat Oekraïne in het grootste deel van zijn militaire behoeften zal kunnen voorzien met de 50 miljard dollar aan leningen uit de opbrengsten van bevroren Russische tegoeden die zijn goedgekeurd door de Groep van Zeven, en dat de fondsen die bestemd zijn voor bewapening niet volledig zullen worden gebruikt.

Deze week gingen in heel Europa alarmbellen rinkelen nadat Trump senator JD Vance, die tegen militaire hulp aan Oekraïne is en waarschuwde dat Europa minder op de Verenigde Staten zal moeten vertrouwen om het continent te verdedigen, als zijn kandidaat voor vice-president heeft uitgekozen, aldus Reuters.

error: Kopiëren mag niet!