DNA-lid Ramsukul noemt steekpenningen bij behandeling naturalisatie aanvragen 

Het Assembleelid Kishan Ramsukul (VHP) vindt dat er serieus gekeken moet worden naar het fenomeen dat ambtenaren bij Vreemdelingenzaken van het ministerie van Justitie en Politie steekpenningen vragen bij de behandeling van naturalisatie aanvragen.

Tijdens de behandeling donderdag in het parlement van drie wetsontwerpen voor de verlening van de Surinaamse nationaliteit middels naturalisatie aan 220 vreemdelingen, hebben verschillende leden kritische kanttekeningen geplaatst achter het feit dat men jarenlang moet wachten voordat hun naturalisatie aanvragen behandeld krijgt. Men wacht vaak 10 tot 15 jaar. 

Ramsukul zei, dat een van de redenen van de lange wachttijden is dat ambtenaren die op de desbetreffende afdelingen werkzaam zijn de behandeling van naturalisatie aanvragen moedwillig op de lange baan houden om zodoende steekpenningen te kunnen vragen. Het Assembleelid vraagt zich af of er geen voorzieningen zijn in de procedures en regels, waardoor het niet mogelijk moet zijn om steekpenningen te vragen.

Tijdens de debatten in het parlement over de naturalisatie van vreemdelingen stond centraal de jarenlange lijdensweg die men moet afleggen voordat men de Surinaamse nationaliteit middels naturalisatie verkrijgt. Er wordt gepleit om het hele proces en procedure van naturalisatie aanvragen te evalueren.

error: Kopiëren mag niet!