Zes ton cocaïne onderschept in Ecuador en ruim vier ton in Paraguay

Speurhonden in Ecuador hebben 6,23 ton cocaïne aangetroffen in een bananenlading in de diepwaterhaven Posorja ten zuidwesten van de grootste stad van Ecuador, Guayaquil, aldus de politie (zie foto). De honden waarschuwden hun begeleiders, die 5.630 pakketten in beslag namen die gevuld waren met een witte substantie die later positief testte op cocaïne.

De zending was bestemd voor Duitsland, aldus ambtenaren, en zou $ 224 miljoen (£ 173 miljoen) waard zijn geweest als deze zijn bestemming had bereikt.

Vijf mensen waren gearresteerd na de ontdekking, aldus het kantoor van de procureur-generaal.

De cocaïnepakketten waren verstopt onder kratten met bananen die bestemd waren voor de export.

Ecuador is een belangrijk doorvoerland geworden voor cocaïne die wordt geproduceerd in de buurlanden Peru en Colombia, met transnationale criminele bendes die de havens van Ecuador gebruiken om de drug naar Europa en de VS te verschepen.

Paraguay

In Paraguay heeft de politie meer dan 4 ton cocaïne in beslag genomen die onderweg was naar de haven van Antwerpen. De drugs zaten verstopt in een suikertransport. Volgens het Nationaal Anti-drugssecretariaat is de vangst een ‘historisch record’ voor Paraguay.

Een gespecialiseerde eenheid vond de lading drugs in verdachte containers in de privéhaven van Caacupé-mí in de Paraguayaanse hoofdstad Asunción.

Er zijn nog geen verdachten opgepakt.

error: Kopiëren mag niet!