Twee verdachten van woninginbraak klemgereden door politie van Richelieu

Leden van stootgroep Oost van het Korps Politie Suriname hebben op woensdag 17 juli2024 in samenwerking met de Recherche van Regio Oost de twee verdachten J.D. (42), woonachtig in de omgeving van de Santoweg, en R.W. (43), woonachtig in de omgeving van de Hogestraat, klemgereden en aangehouden ter zake woninginbraak. 

De verdachten hadden in een woning te Siparipabo ingebroken en probeerden in een tweede woning in te breken. De daders werden door een buurtbewoner gehinderd die bij het zien van de verdachten luidkeels begon te schreeuwen waarop de verdachten met verhoogde snelheid weg reden. 

De politie van Richelieu werd hiervan op de hoogte gesteld. Deze zette de achtervolging in en kon kort hierna, met gebruikmaking van het zojuist gegeven signalement en goede beschrijving van het voertuig, de daders klemrijden. 

De twee verdachten probeerden toch te ontkomen aan hun aanhouding, maar het lukte de politie ze in de boeien te slaan. Bij onderzoek in het voertuig werden een aantal breekwerktuigen en goederen van de woninginbraak aangetroffen en in beslag genomen. 

Het vermoeden bestaat dat deze daders meerdere inbraken hebben gepleegd daar het voertuig waarmee zij opereerden vaak is gesignaleerd door buurtbewoners in de woongebieden van Oost Westverbinding. Deze zaak is overgedragen aan de politie van Richelieu.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de twee verdachten in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!