Surinamers weigeren insecten op menu: Overgrote meerderheid zegt in poll ‘Nee’ tegen sprinkhanen en superwormen

Hoewel het eten van insecten in veel Aziatische landen een normale en geaccepteerde praktijk is, blijken Surinamers hier minder enthousiast over te zijn. 

Dagblad Suriname stelde deze vraag aan het publiek in een recente webpeiling: “Zou u bereid zijn om insecten, zoals sprinkhanen en superwormen, te proeven als deze in Surinaamse restaurants werden aangeboden?”

De resultaten waren duidelijk. Slechts 12% van de respondenten (159 stemmen) gaf aan bereid te zijn om insecten te proberen, terwijl een overweldigende 88% (1.121 stemmen) resoluut nee antwoordde.

Deze cijfers suggereren dat de invoering van insecten op menu’s in Surinaamse horeca voorlopig niet populair zal zijn. Ondanks de potentiële voordelen van insectenconsumptie als eiwitbron, zijn Surinamers nog niet klaar om deze culinaire stap te zetten.

Let op: De resultaten van de peilingen op de website van Dagblad Suriname zijn louter ter informatie en reflecteren de mening van de deelnemers. Ze zijn niet representatief voor de gehele bevolking en kunnen beïnvloed worden door externe factoren. Gebruik deze resultaten daarom met de nodige voorzichtigheid en neem ze niet als absolute waarheid.

error: Kopiëren mag niet!