Laboratoriumdiensten in Streekziekenhuis Atjoni uitgebreid

In juni 2023 vond de heropening van het Streekziekenhuis Atjoni plaats. In het afgelopen jaar zijn diverse stappen gezet richting verbeteren en verruimen van diensten van dit streekziekenhuis. Het ziekenhuis zal op termijn moeten dienen als voorname tweedelijnszorgcentrum voor de zorgvrager in de omgeving Pokigron, Boven-Suriname en omgeving. 

Als onderdeel van de verruiming van diensten, zijn onder andere investeringen gepleegd in het opzetten van een huisartsenpost en het verruimen van de diensten bij het laboratorium. Zo is het sinds recent mogelijk om in het laboratorium van Atjoni Streekziekenhuis diverse laboratoriumtesten te doen waaronder chemie, hematologie, urine en serologie/immunologie. Deze dienstverlening is voor SZF-verzekerden kosteloos. Er wordt gewerkt aan samenwerkingsovereenkomsten met andere particuliere verzekeraars. 

Tevens wordt vanuit het ministerie van Volksgezondheid de samenwerking tussen de Medische Zending en het Streekziekenhuis Atjoni benadrukt en proberen de twee instellingen steeds meer gebieden van samenwerking te identificeren, waardoor de zorgvrager zo optimaal mogelijk gebruik kan maken van diensten van de twee genoemde instellingen, aldus bericht het ministerie van Volksgezondheid.

error: Kopiëren mag niet!